vertrek uit Bejijg - Reisverslag uit Peking, China van Abert Voragen - WaarBenJij.nu vertrek uit Bejijg - Reisverslag uit Peking, China van Abert Voragen - WaarBenJij.nu

vertrek uit Bejijg

Door: Albert Voragen

Blijf op de hoogte en volg Abert

10 Maart 2010 | China, Peking

over 2,5 week in Hanoi (4000 km verder) zijn, dus backward chaining een plan gemaakt. "Zhengzhou is niets aan" zei Freda. Ze adviseerde iets verder naar Luo Yang (813 km), ongeveer 9 uur met de trein. Ik neem vanavond de nachttrein van Railwaystation West. Freda is een schat, frele (in alle verslagen ontbreken accenten, zoals jullie al gemerkt zullen hebben, maar op dit toetsenbord ...?!)en ontzettend lief en behulpzaam. Zo regelde ze een treinticket (200 Yuan= 18 Euro) wat ze dadelijk in de lunch komen afleveren, extra kosten 20 Yuan (RMB). In Luo Yang heeft ze een hotel gereserveerd. Ze schreef allemaal engelse teksten, met chinese vertaling voor chauffeurs, conducteurs, etc. Geweldig. Ze is mijn particuliere secretaresse, reisbureau. We hebben emailadressen gewisseld.
Tot slot nog met de familie, haar moeder en enkele vrienden Mahong gespeeld, won zowaar een eerste potje (3 Yuan), maar echt snappen deed ik het niet; er gelden daar toch andere regels dan het mahongspelletje zoals ik dat vroeger wel eens speelde. Maar gezellig was het wel.

• 10 Maart 2010 - 08:53

Loes:

Fantastisch!!!!
    Lfs Loes

• 10 Maart 2010 - 09:42

Jurgen:

Wat fijn dat Freda zo behulpzaam is! Wat maak jij een geweldige reis!Toppie.
    Groet
    Jurgen

• 10 Maart 2010 - 15:07

Eveline:

Hoi Albert,
    Alle verhalen gelezen. Spannend hoor.
    Hou je haaks.
    Groetjes, Eveline en Rob

• 10 Maart 2010 - 18:59

Christel:

Hoi Albert,

Loes heeft me net op jouw site gewezen. Lijkt me helemaal geweldig daar zeg! Heb even snel door je verslagen heen gelezen, maar volgens mij heb je het goed naar je zin. Geniet er van!

Groetjes Christel

• 11 Maart 2010 - 19:51

Marijn:

Lieve Albert,

Het 'klinkt' als de moeite waard, die reis van jou. Wat een ervaring!!

Ik vind het leuk dat wij van de zijlijn zo kunnen meegenieten.

Geniet!!!

Liefs van Marijn

• 12 Maart 2010 - 15:53

Lizette:

Hoi Albert,

Had een paar dagen geen tijd om je verslagen te lezen, maar ik ben nu weer helemaal bij.
    Geweldig klinkt het allemaal maar als je een prive secretaresse nodig had nou dan had je mij wel mee kunnen nemen hoor ;-)) Moet wel eerlijk zijn dat mijn chinees me misschien wat in de steek zou laten.

Dikke knuffel en reis ze verder.............
    Lizette

• 13 Maart 2010 - 11:55

Stijn:

zaterdag 13 maart 11.00 uur.
    we hebben een schans op de deel gemaakt.En dan met de step en de skeelers eraf! Cool!
    "Het donker is nu op reis naar opa".
    knuffel van Stijn.

• 13 Maart 2010 - 11:57

Marijke:

Mooie foto's van je op de Muur. De kou straalt er wel vanaf. Bart heeft zojuist ook je verslagen doorgenomen en groet je hartelijk. Waarschijnlijk ben je al dieper in het zuiden aangekomen en is het minder koud. Ik ben erg benieuwd naar je treinervaringen. Zit je op houten bankjes of luxe pluche, zie je veel van het Chinese leven, ontmoet je de plaatselijke bevolking of veel toeristen toch? We reizen in gedachten met je mee en zijn natuurlijk stiekem ook stinkend jaloers.
    Heb het fijn en geniet, Marijke en fam.

• 13 Maart 2010 - 13:33

Marijke:

Ik keek nog even op Google earth en zag ten noorden van Luoyang over de Wang Cheng Road Bridge iets wat me erg de moeite waard leek om te zien, nl het graf van The Emperor of Zhou, met een half leger er in. Misschien een tip, succes Marijke

• 14 Maart 2010 - 13:11

Thijs En Leonie:

It has been a pleasure doing a day trip to Terracota Army, and drinking beer with you!!
    regards from the crazy Dutch