een prinses
Door: Albert Voragen
Blijf op de hoogte en volg Abert
24 Maart 2010 | China, Peking
En plotseling zag ik haar en hem!
Hij ontspannen achteroverleunend, zij (een pedicure) zijn nagels verzorgend. Concentratie, geduld, haast liefdevol. Ik wachtte zo'n 20 minuten, was bang dat ze mij niet wilde behandelen (hoe goed jullie me ook kennen ... de status van mijn teennagels is alleen aan Noor bekend). Ze was dan ook bijna een uur bezig, verzorgde meteen de blaar op mijn kleine teen van mijn nieuwe, inmiddels oude schoenen. Zelf genoot ze volgens mij ook van deze uitdagende klus. Al haar expertise en haar hulpmiddeltjes moest ze in stelling brengen.
Ik wilde haar met een briefje van 100 yuan (had niet kleiner)betalen en ik zag de vorige klant 5 yuan betalen. Paniek, ook bij omstanders! Lachend gebaarde ze, wees af. We begrepen elkaar voor geen millimeter. Uiteindelijk wisselde ze: 2 briefjes van 20 en 6 van 10. En ze wees af!! "Gratis?", dacht ik. Uiteindelijk kruiste ze beide wijsvingers en inmiddels weet ik dat dat 10 yuan (1 euro) betekent. Die gaf ik haar en ik gaf haar een tweede briefje van 10. Dat weigerde. Zij en omstanders druk lachend, kwebbelend, gebarend, maar uiteindelijk nam ze het lachend en stralend aan, mijn "Teennagel"-prinses uit het park "XieXie, Zaij Tsjein" Dank dank en tot ziens.
Oh wat een dag wat een land. Met 1.6 miljard van die vriendelijke en lieve chinezen kan het met onze wereld toch niet misgaan!!?. En over die wetenschap verbaas ik me inmiddels ook niet meer.
24 Maart 2010 - 06:28
Loes:
De verbazing die voor jou misschien onderdeel is van je dagelijkse leven en normaal is geworden, steekt bij mij de kop op als ik jouw verslagen lees!! Wat geweldig om (mede dankzij je schrijfwijze) zo met je mee te reizen! Geweldig!
Liefs Loes -
24 Maart 2010 - 12:26
Marijke:
Wij vervallen als thuisblijver al gauw in herhaalde ah's en oh's bij al je verhalen. Leuk om te lezen en zeker ook de mooie foto's erbij die het 'beeld' compleet maken. We blijven je volgen.Ik kan me zo goed voorstellen dat je het echte China-op- straat het meeste boeit. Maak het goed en geniet. -
24 Maart 2010 - 13:28
Lobke:
Prachtige foto's albert.
En nog mooiere verhalen.
Heel erg bedankt voor je lieve sms vanmorgen;
dat was echt even een grote verrassing!!
Tot snel en blijf ons laten meegenieten!!
X Lobke -
24 Maart 2010 - 20:17
Lizette:
Hoi ALbert,
Wat zijn het weer onwijs mooie verhalen, je kunt het zo beeldend beschrijven dat je het verlangen krijgt om het ook allemaal mee te maken.
Prachtige foto's kijk uit naar de verhalen als je straks thuis bent!!! Moeten we zeker een week vakantie nemen ;-))
Dikke knuffel en tot snel leessssss -
25 Maart 2010 - 17:40
Pia En Lena:
wat vreselijk leuk kun je schrijven. We hebben ons blauw gelachen. Zo genieten wij ook van je wederwaardigheden!
groetjes