kopje soep
Door: Albert Voragen
Blijf op de hoogte en volg Abert
26 Maart 2010 | China, Peking
Er is ook nog, in grotere restaurants, een variant waar in de tafel een kookgat zit, vuurtje (uit een gtote gasfles onder de tafel) er onder. Je kunt dan of een roosterplaat kiezen of een kokend brouwsel waarin jij je gerechtjes kookt (BBQ, gourmet); ondertussen veel gekwebbel, veel plezier en luidruchtig.
Op straat eet je uit de stalletjes, of gewoon van een vuurtje op de bagagedrager van de fiets; alles gaat op stokjes, banaantjes, aardbeien, witlofblaadjes, bloemkool, vis, vlees, vleugeltjes, hartjes, niertjes, gekookte duiven(?)eitjes, je kunt het zo gek niet bedenken.
Eem keer was ik toch wel een beetje verbaasd. In een groot restaurant, meteen drie mensen op me af (alleen of met meer personen? Alleen gebaarde ik!) die mij in hun Chinese gewaden naar mijn plek dirigeerde... een aparte (!!) eetkamer, grote ronde tafel, zeker tien stoelen, keurig en volledig gedekt (alsof er een kerstdiner uitgeserveerd moest worden). Ik schoot spontaan in de lach en ging weg. Ook achter mij werd zeer luidruchtig gegiecheld!
Over het eten in China kun je boeken vol schrijven. Zelf kies ik op die ene "OmschakelMcDonals" na vooral chinees eten, soms wijs ik het aan bij buren, meestal van een fotomenukaart, vaak maar niet altijd ook in het Engels),In de youth hostels is het wel convenient bij het ontbijt: zwarte koffie en europees breakfast. Ik eet veel van de straat, ik bedoel ...En ik vind het eten geweldig, een keer heb ik de helft laten staan, te te te spicey!! Daar hielp geen witte rijst en bier tegenaan.
26 Maart 2010 - 19:45
Loes:
Geweldige foto's! Het is raar te bedenken dat jij zo'n rijstveld live ziet, terwijl de foto zo uit een vakantiebrochure kan komen, prachtig!!
Ik vind het fijn te lezen dat je zo geniet en dat het je goed gaat!!
Dikke kus,