nieuwe etappe, nieuwe wereld - Reisverslag uit Peking, China van Abert Voragen - WaarBenJij.nu nieuwe etappe, nieuwe wereld - Reisverslag uit Peking, China van Abert Voragen - WaarBenJij.nu

nieuwe etappe, nieuwe wereld

Door: Albert Voragen

Blijf op de hoogte en volg Abert

28 Maart 2010 | China, Peking

Ik vond het spannend vandaag .. had ik alles goed geregeld? Het e-ticket, het juiste vliegveld, mijn hotelbooking, zonder voucher maar met bookingsnummer, het ongewisse was verder: vervoer van airport naar hotel en hoe. En het tweede onverwachtte issue: ik kon mijn teveel aan Yuan (Chinese munteenheid) van 1500 Yuan nergens inwisselen, niet op de bank, niet op het vliegveld, dus ik zat zonder Vietnamees geld ... hoe de taxi te betalen ... en daar had ik dus US-dollars voor bij me!!
Per saldo ... ik heb een luxe kamer voor 35 Euro, wilde niet starten in een guesthouse, miste de lonely planet, neemt Jurgen mee.
De taxichauffeur zette me keurig af, figuurlijk en letterlijk. Vroeg hem of hij de meter wilde aanzsetten, No it's cheaper for you,good for you, good for me. Toen wist ik het al en ik had vooraf geen prijs bedongen, alleen gezegd dat ik met Chinees of Amerikaans geld kon betalen, No problem. De afstand was wel veel langer dan ik dacht. De rit (voor het eerst!!) unheimisch, in het donker, een vieze gore eerste indruk. Hij vroeg 20 US$. Na veel gezeur en getrek gaf ik hem 15, Ik denk dat het hooguit 5$ is, maar goed mijn hotelkamer, veilig eigen plekkie had alle prioriteit. In het hotel zijn ze heel aardig, de buurt is shabby, vies en goor (allemaal in het donker). De jongen van de receptie wisselde 200 Yuan voor 440000 VND.
Kocht wat drank en sigaretten zit nu in de lobby en de jongen van de desk is ontzettend aardig en behulpzaam,
Morgen de trein boeken, doet Frida achter de desk en hij regelt ook een goede, goedkope taxichauffeur om met mij maandagmorgen Jurgen op te halen op Noi Bao airport.
Kortom een spannende dag die volledig is geslaagd en benieuwd hoe het er morgen bij daglicht uitziet. Ben wel moe van al die steden (voornamelijk toch) en verlang met Jurgen naar de rust van Sapa en Hulang Bay.

• 28 Maart 2010 - 01:26

Jurgen:

Hallo Albert,

Ik verheug me enorm op onze meeting en vietnam!!! Ook ik heb zin in Sapa, we hebben een room met moutainview. Dat wordt heerlijk relaxen en bijkomen. Zojuist heb ik nog een biertje gedronken met Roel en Diana, voor mij gevoel heerlijk mijn vakantie in gewijd en ben nu klaar om te vetrekken. Nog steeds kan ik me niet echt voorstellen dat we elkaar zondag op maandagnacht (nederlandse tijd) elkaar ontmoeten aan de andere kant van de wereld. Tot morgen!

• 28 Maart 2010 - 07:08

Loes:

Helemaal met losse handjes!
    Het is hier nu 9 uur, over 1,5 brengen Noor en ik Jurgen naar schiphol!
    Veel plezier met z'n twee!!
    Lfs Loes