en toen ... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Abert Voragen - WaarBenJij.nu en toen ... - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Abert Voragen - WaarBenJij.nu

en toen ...

Door: Albert

Blijf op de hoogte en volg Abert

12 Mei 2010 | Thailand, Bangkok

12 mei. Kha nom. Een grappig vakantieverhaal
Toen we eenmaal per vliegtuig vanuit Bangkok in Phuket, het eiland, in Golddiggers Beach Ressort, erg grappige naam, waren aangekomen, toen hebben we enkele heerlijke dagen gehad. Het was daarvandaan ongeveer tien minuten wandelen naar het strand met allemaal leuke restaurantjes en terrasjes op het strand en massagebanken. Heel grappig en heerlijk in de schaduw van bananenbomen en allerlei soorten palmbomen. En toen hebben we daar een paar keer heerlijk gegeten. Ook lobster. Ooit schijnt hier een James Bond film te zijn opgenomen. Grappig idee. En toen hebben we een brommer gehuurd voor twee dagen. Dat was wel erg leuk. Vooral toen we een ‘losse’ olifant zagen lopen tussen de rubberbomen. En toen zagen we er later nog een, maar die zat met een van zijn poten vast aan een ketting. En toen zagen we ook de baby-olifant die speelde met een autoband. Natuurlijk hebben we daar geinige foto’s van gemaakt. Grappig ook al kwam die baby-olifant wel erg dicht bij. En toen werd moeder olifant erg onrustig en trompetterde. Leuk hé. Later bij een pier, waar allemaal boten lagen, van longtailprauwen tot moderne speedboten met 3 keer 30Pk Johnson-motoren op de achterplecht, zagen we toen ook aapjes op de huisjes lopen en klimmen. En toen hebben we ook foto’s gemaakt. Erg grappig. Op de terrasjes kon je daar toen overigens nergens een pilsje bestellen omdat we in een soort Moslim-enclave zaten. Dat was natuurlijk minder grappig.
En toen zijn we eergisteren naar Surathani gereisd met de bus, duurde wel langer dan we dachten en toen zijn we vandaar door gereisd naar Khanom. Dat was ook een lange rit. En nu zitten we in Rabiangsai. Ook een ressort. Toen hebben we daar een eigen bungalowtje met uitzicht op de zee gehuurd die 100 meter verder ligt. En toen hebben we veel in zee gezwommen. En daar lagen we uren in met elkaar te kletsen en toen zijn we ook wel een beetje verbrand. Het water was heet, warmer dan wijzelf. Erg grappig. En toen besloten we hier een paar dagen, misschien wel langer te blijven. Ik ben toen maar een boek gaan lezen (onze oom van Arnon Grunberg). En Noor ook. Het is een beetje jammer dat we wel erg afgesloten zijn van de bewoonde wereld. Dus morgen huren we een brommertje, want we moeten ergens geld uit de automaat halen, want hier kun je niet met je creditcard betalen.
Nou dat was het weer zo’n beetje. Misschien vinden jullie het een beetje saai, maar wij genieten volop. We houden jullie op de hoogte. Lieve vakantiegroetjes van Noor en mij.

• 12 Mei 2010 - 10:44

Lobke:

... en toen ... kwam een olifant met een laaaange snuit ... ;)

Heerlijk, die kinderlijke dichter in jou hahaha!!

Geniet daar saampjes nog van alle leuke en mooie dingen die Thailand te bieden heeft.
    Want voordat je het weet ... was het 'en toen' alweer bijna voorbij!

X Lobke

• 12 Mei 2010 - 12:30

Henny:

Albert met veel bewondering voor de manier waarop je heel gedisciplineerd ons op de hoogte houdt. 'Saai' vind ik altijd het toppunt van genieten. Vooral de saaiheid van de situaties die jij beschrijft lijken mij wel wat.
    Groetjes voor Noor en voor jou.