mijn eerste echte dag alleen in Beijing
Door: Albert Voragen
Blijf op de hoogte en volg Abert
06 Maart 2010 | China, Peking
Naast Freeda, mijn gids, vandaag nog een vrouw leren kennen. Ze stond plotsklaps naast me in de verboden stad en ze sprak me aan... Huiverig en op mijn hoede wilde ik van haar af: no, I said No!!! Maar aanhoudendheid en vriendelijkheid ontdooide me. Dubbel: blijf van me af en ga weg.De balans: we wandelden twee en een hal;f uur op en dronken wat: she wanted to practice her English. Ze komt uit Harbin, 8 uur treinen naar het noorden, is advocaat net als haar man en you can visit us, you can sleep in our house en I coke for you". Sloeg het vriendelijk af: "doesn't fit in my plans, i'm heading south.
Tocvh een apart moment: we gingen wat drinken: zij thee en ik bier. We kregen een aparte ruimte (coupe Ritueel geserveerd, zij een potje, elk een kommetje. Galant als altijd: " do you allow me to pay for both of us?" Schrik en na enig aandringen van mij ... Ok. Rekening 880 Yuan, 520 voor het potje, 220 voor de aparte ruimte, 60 voor mijn 2 biertjes en nog iets voor de niet teten koekjes. Ik schrok me kapot, had ruim 300 los in de zak en 1000 in mijn moneybelt (Voor 4 nachten betaal ik nopg geen 800 yuan!) Ik snapte er niets van en oprecht (of ben ik echt zo naief Angi ook niet geloof ik. Uiteindelijk droeg ik ' maar' 300 Yuan bij, Angi 530!!
Zij nnam een taxi naar haar hotel in het oosten, ik tevoet verder terug naar het noorden. We dankten, gaven elkaar een hand en ik kuste haar op beide wangen: ze schrok, terwijl ze toch steeds aanrakerig was geworden. Weer naief of een verkeerde inschatting? Ze bleef verschrikkelijk aardi en gaf me haar emailadres, vroeg niet om het mijne.
Hoe dan ook een bijzondere dag en dat was nog maar de helft.
Liefs allemaal en dank voor al die reacties, ze doen me goed!! Morgen naar het Winterpaleis en het Mausoleum van Mao Zhedong, Overmo5rgen naar de Great Wall. Liefs, nogmaals en tot hoors.
06 Maart 2010 - 14:16
Loes:
Heelrijk al die ervaringen en ontmoetingen die je kunnen doen schrikken, verbazen en emotioneren!
Haast een 2e droom.....
Liefs Loes -
06 Maart 2010 - 14:27
Randi:
Ha Albert, (SO-er wilde ik schrijven ;-)),
Mooie anekdote van jouw ontmoeting met Angi..
Gelukkig zit je in iets minder koud weer! Hier in NL is het ook maar een paar graden boven nul, maar strak blauwe lucht. Wij hebben net aan de boot geklust (kou, maar hoe eerder te water...)!
Hou ons maar goed op de hoogte, leuk om jouw verhalen te lezen!
liefs Randi -
06 Maart 2010 - 15:25
Lobke:
Hihi, Blijf druk bezet met het lezen van en reageren op jouw avontuurlijke verslagen.
Mooie verslaglegging; integer en herkenbaar.
Dit zijn de kleine vluchtige contacten en momenten met mensen die het alleen reizen zo ontzettend waardevol maken, vind je niet?
Succes daar in je kinderbox. Val niet van je trip-trap-stoel en ik ben benieuwd wanneer je 'los' gaat lopen ;)
Dan houden wij hier je hand wel vast ...
X! Lobke
06 Maart 2010 - 15:40
Diana:
Wat is het heerlijk om jouw verhalen te lezen. Geschreven typisch op z'n alberts :-)
Gr.
Diana -
07 Maart 2010 - 21:12
Hanny Voragen:
Vanavond was er op ned.t.v. een uitzending over Krasnojarsk. We zagen station en dam en omgeving. Hier moet jij ook langs gereden zijn en misschien heeft de trein er wel gestopt. Leuk om gezien te hebben wat jij ook zeer waarschijlijk gezien
hebt. Ik lees dat je inwendige antenne actief is,lijkt me goed.
groet van ons en tot schrijfs,
Bert en Hanny